Decorating Ideas Bedroom

The Material Palette Throughout The House Has Been Kept Simple, With Concrete Floors Inside

Top The Raked Skillion Roofs Are Lined With American White Oak Boards. Operable Clerestory Windows At The Rear Allow For Passive Ventilation And Catch The Last Of The Evening Light.

Above With Glazing On Three Sides, The Generous Living Space Is Flooded With Light. High-Performance Glass Was Specified For Maximum Insulation.

Decorating Ideas Bedroom Photo Gallery

Above Right Access From The Living Area To The Courtyard And Library Is Easy, Thanks To Full-Height Sliding Doors. A Roof Over A Section Of The Courtyard Allows The Owners To Use The Space Year Round. And Out, Schist Feature Walls And American White Oak-Lined Ceilings.

“This Material Combination Provides A Grounded Warmth,” Says Johnston. One Of The Architect’S Favourite Parts Of The Home Is The Cosy Library Nook, Created Where The Two Pavilions Meet.

Apart From Forming This Niche, Splaying The Two Pavilions Also Created The Protected Courtyard. This Architectural Move Also Pushed Out The Master Bedroom Wing, Allowing It To Gain Its Own View Over The Garden And To The Lake Beyond.

“Every Room Enjoys A View. When You’Ve Got A Large Site With A Fantastic Aspect, It Makes Sense To Maximise The Outlooks,” The Architect Says.

“As A Result The House Is Essentially Just One Room Deep All The Way Through.”

Views Need Windows, And With This Home That Equates To A Lot Of Glazing. To Mitigate Solar Gain, The Architect Topped Each Pavilion With A Large Skillion Roof. The Overhangs Provide The Deep Eaves Necessary To Protect The Home From The Harsh Summer Sun, Yet Admit Low Winter Light That Passively Heats The Concrete Floors. Operable Clerestory Windows At The Rear Of The Pavilions Let In The Late Afternoon Sun And Provide Passive Ventilation.

Other Environmental Touches Include A Vented Roof Cavity To Avoid Condensation Build-Up, Often An Issue For Homes In Cool Climes. A High Level Of Insulation And High Performance Glazing Were Also Specified.

Another Plus Is The Home’S Thermally Separated Floor Slab With Hydronic Heating That Can Be Controlled Remotely.

A Challenging Site Gives Untitled Design The Opportunity To Create A Purposeful Design With Contemporary Adaptations

These Pages Designed By Untitled Design, This 50-Year-Old Family Residence Is A Modern Mix Of Bespoke Design And Family Inheritances. The Garden Area Is Equal To The Residential Area, Giving The Design Team A Chance To Bring In Some Creative Landscaping.

The Bhaskar Residence Is A 50-Year-Old Property Situated In An Exclusive Family Colony In New Delhi. The Three-Level Home Spreads Across 5,400 Sqft, With An Expansive Garden Almost Equal In Size.

When The House Was Handed Over To Amrita Guha And Joya Nandurdikar Of Untitled Design For A Complete Facelift, The Biggest Challenge That Stood Before Them Was The Site Itself. The Original Layout, Which Had To Be Preserved, Was Placed At A 45-Degree Angle To The Rectangular Plot, Resulting In An Asymmetrical Form With Multiple Protruding Beams And Columns. Passed Down For Generations, The Home Had To Be Treated With Sensitivity And Practicality.

“The Bhaskars Preferred A Hands-On Approach To The Architecture With A Focus On Subtlety And Sustainability. Their Children And Grandchildren Frequently Come To Visit, So Livability Was Another Important Factor, With Abundant Natural Light, Indian Materials, A Neutral Colour Palette And Inherited Artwork. The Design Makes Use Of A Lot Of Salvaged Materials, But We Have Made No Compromises In Design,” Claims Guha.

Above The Staircase At The Entrance Has The Backdrop Of A 3d Wall With Bell-Shaped Lights Hanging Above It.

Above A Thick Column Measuring 1×2 Ft Stands In The Centre Of The Living Room. Rounded Wooden Members Coat It, And A Concrete Cantilevered Counter Is Suspended From It. This Counter Also Houses The Fireplace.

Maybe You Like Them Too

Leave a Reply

3 + 5 =