Home Depot Kitchen Design Ideas

As With Every One Of Its Projects, Dig Relied On Geometry To Combat These Limitations. They Sculpted The Space Around An Elongated Grid That Formed The Foundation Of A Layered Space With Two Boxes. The Existing Walls Of The Office Form The Outer Box, While A Manually Created Interior Shell Forms The Inner Box. The Space Between The Two Is The Circulation Space For Visitors To Enter And Experience Just The Skin Of The Box, Keeping Privacy Intact.

Home Depot Kitchen Design Ideas Photo Gallery

The Outer Box Is A Double-Height Space Housing The Reception And Waiting Area. Here, A Glass-Walled Room Sits In One Corner, Serving As A Small Meeting Area For Guests. Outside, Two Lounge Sofas And A Floss-Lit Wall With The Company Name Welcomes Visitors.

This Area Leads To The Inside Box, Which Has A Long Corridor With Individual Rooms On Its Right. The First Stop Is At Two Perpendicular Alcoves, Both Laid In Wood Panels And Fitted With Seating Furniture And Decor Accessories. In Such A Tight Space, These Niches Act As Useful Utility Zones. Further Down, The

Facing Page And Below Leading From The Waiting Area, A Long Corridor Connects The Ground Level. Along This Alley Is A Wooden Alcove Outside The Director’S Cabin, Which Serves As An Informal Meeting Area. A Conference Room Is Located Opposite A Large Black And White City Map On The Wall.

Legend 1 Entry Lobby 2 Reception 3 Meeting Room 4 Waiting Lounge 5 Lounge Area 6 Informal Lounge 7 Director’S Cabin 8 Conference Area Corridor Also Leads To Two Conference Rooms And Two Private Cabins. “On The Ground Floor, We Have Created Ceiling Pockets In The Shape Of Triangles With Artificial Light. This Compensates For The Lack Of Natural Light By Giving The Illusion Of Streams Of Sunlight Seeping Into The Space. The Colour Scheme Is Largely White And Grey, With Wood Finishes. The Monotony Of Blank White Walls Is Broken By Pockets Of Grey Corrugated Cement Sheets, Which Create Two Different Textures On The Wall And Ceiling. We Have Also Blown Up Black And White City Maps And Propped Them On The Walls As Works Of Art,” States Khanolkar.

A Black Cantilevered Staircase Leads From The Ground Floor To The Loft, Which Is Purely A Work Zone. This Balances The Private And Team Working Spaces, With The Workstations On The Mezzanine And The Cabins On The Base Level.

As Different As Each Space In The Office Is, The Simplified And Contextualised Geometry Stands As One Strong Idea That Encompasses Everything. The Structural Grid Hindered The Fluid Design, But The Design Team Managed To Securely Merge Function And Aesthetic In A Strong Diagram That Connects And Affects Movements, Experiences And Actions.

Maybe You Like Them Too

Leave a Reply