Home Design Ideas 2019

Bordering On Minimalistic, This Sea-Facing Apartment By Kdnd Studio Llp Follows An Efficient Design Plan Peppered With A Mix Of Textures And Tones I Blessed With A Stunning View Of The Sea, This Residence In South Mumbai Is An Unexpected Confluence Of Contemporary Design Elements. The House Is Spread Across 3,500 Sqft On A High Floor In A Residential Building. Kiran Kapadia, Shobhan Kothari And Anand Menon Of Kdnd Studio Llp Completely Refurbished The House From Its Old Configuration, Creating A Smart And Functional Space.

Home Design Ideas 2019 Photo Gallery

“The House, As Per The Client’S Brief, Is Simple, Elegant And Contemporary. It Draws From New York-Style Apartments, And Suits The

Above Left The Formal Living Room Forms Part Of The Central Nucleus In The Ap Residence By Kdnd Studio Llp. This Part Of The House Leads To The Children’S Bedroom And The Dining Area. The Two Rooms Are Connected Via A Powder Toilet. The Formal Living Room Also Has A Zone For The Piano And A Customised Chess Board.

Above The Entry Corridor Has A Small Welcome Area With A Dramatic Painting As The Centrepiece. It Carries On Into A Pinstriped Corridor, Which Camouflages The Second Door To The Kitchen. The Corridor Culminates In A White Brick-Like Door Which Opens Into The Living Area.

Left The Narrow Balcony Is Partially Widened To Create A Luxurious Terrace Beside The Informal Lounge.

Preceding Pages Anchoring The Informal Living Area Is A Persian Blue Couch Topped With A Massive Artwork On The Wall. Two Doors Lead To The Master Bedroom And The Guest Bedroom Respectively. An Abundant Amount Of Natural Light Comes In Through The Balcony, Which Looks Out Onto The Sea. Client’S Lifestyle. Although The Building Is Old, We Had The Freedom To Plan The Space With An Understanding Of Their Aesthetic And Functional Needs,” States Menon.

Originally The House Had Five Bedrooms, But By Merging Rooms To Create Luxuriously Large Spaces, The Design Team Had Three Bedrooms To Work With The Master Bedroom Combined With A Media Suite, The Children’S Room Combined With A Play Area, And The Guest Bedroom.

The Very Private Entry To The Home Runs Along A Pinstriped Corridor Ending In A White Brick Tiled Door. The Space Then Magnifies Into A Living Room With A Right And Left Bank. This Central Nucleus Is Visually Divided Into A Formal Living Area With A Piano And Customised Chess Table, And An Informal Lounge With A Balcony. It Is Through This Central Core That The Bedrooms, Dining Room And Kitchen Are Accessed.

Originally, The Main Balcony Was A Narrow Stretch That Wrapped Around The Children’S Room, Living Area And Master Bedroom. Since There Were No Restrictions On The Floor Configuration, The Design Team Made A Dent In The Informal Living Area, Transforming The Balcony Into A Spacious Terrace. The Guest Bedroom Has Its Own Individual Balcony.

Related Post

Leave a Reply