Home Designs Bangalore

The Face Of Change Dynamic Glass Facades And A Soaring Glass Atrium Make 2 Graham St. An Ideal High-Exposure Address For Media Conglomerate Nzme Impacted By The Internet And The Digital World, Media Groups Today Are Consolidating And Reinventing Themselves For A Brave New World.

Home Designs Bangalore Photo Gallery

Part Of This Is Finding Premises That Bring Divisions Together For A Focused, Integrated News Presence.

While 2 Graham St Wasn’T Actually Built For Principal Tenant New Zealand Media And Entertainment (Nzme), It Did Provide The Ideal Environment In Which To Merge The Newspaper, Radio, And Digital Media Business.

Designed By Jcy Architects, With Jason Gerrand As Project Director, And Mcs As The Civil And Structural Engineer, The Development Consists Of Two New Six-Storey Commercial Office Buildings Linked By An Enclosed Glass Atrium.

There Is Also A Second Atrium That Floods Natural Light Into The Heart Of One Of The Buildings. In Addition, There’S A Connecting Podium And 240 Carparks In Two Levels Of Basement Parking.

Besides Offering Around 2,26,580 Sqft Of Office Space, 2 Graham St Animates The Area At Street Level With Retail Along The Edge Of The Longer Building B. Further Retail Is On The Side Of The Podium That Steps Down To Hardinge Street At The Rear Of The Buildings.

The Contemporary, Mixed-Use Development Boasts Large Floor Plates Of Upto 33,368 Sqft Per Level And The Two Buildings’ Significant Size Could Have Resulted In A Monolithic Presence. Above Fins On The Corners Of The 2 Graham St Buildings Bring Shade And Definition. Giant Nzme Digital Panels Animate The Two Fagades. Right Aluminium Panels In Different Colours And Widths Are Concentrated On The Corners Of The Building To Heighten And Define Its Profile.

Following Pages The Glass Atrium At The Heart Of 2 Graham St Allows Main Tenant Nzme To Create A Dynamic Social Hub For Its Staff.

Facing Page Above Natural Materials Are Part Of The Design Accent Of The Base Build. The Light-Bringing Atrium In Building A Is Seen Here.

Facing Page Below And Below The Nzme Reception Desk In Shiny Stainless Steel Combined With A Folded Metal Lighting Element Draws Visitors In. The Iheart Lounge Directly Behind Is Used For Meetings, Functions, Live Performances And Socialising.

The Stripped-Out Ceiling With Exposed Services Painted White Is A Play On Similar Black Ceiling Treatments On The Floors Above.

Gerrand Says There Are Many Aspects To The Complex Fagade That Helped Define And Yet Downplay The Presence Of The Conjoined Buildings.

“The Complex Fagade Treatments Balance Light And Solar Control Across The Faces Of The Buildings, Modulating Openness And Privacy,” Says Gerrand.

“The Ground Floors Of Both Buildings Have Full Height Glazing, Providing The Active Edge Required For Retail. The Four Levels Of Fagade Rising Above Comprise Monolithic Glass Punctuated By Aluminium Composite Material (Acm) Patterning. The Density Of The Arrangement Of The Panels Increases Towards The Corners Of The Buildings, Crisply Defining Their Edges.” The Panels Were Applied In Three Thicknesses, Three Widths And Three Finishes – Silver Metallic, Pure White And Bronze Metallic. They Replace Glass Infills And Help Reduce Solar Gain To The Interior.

Maybe You Like Them Too

Leave a Reply

+ 48 = 49