House Designs Double Storey

The Space Also Has To Capture The Essence Of The Business And Its Company Culture, While Facilitating And Inspiring The Team’S Ideal Ways Of Working.

An Elegantly Repurposed Warehouse Space Provides Tanner Kibble Denton Architects (Tkd) With Open, Light-Filled Interiors That Reflect The Company’S Expertise.

House Designs Double Storey Photo Gallery

Tkd’S Fit-Out Sought To Present A New Image For The Established Sydney Practice That Would Embody Both The Traditions Of The Company And A New Management And Ownership Structure, Says Tkd’S Managing Director, Alex Kibble.

“The Move Brought The Opportunity To Design An Aspirational Workplace, Reflecting The Vision Of An Evolving Practice Whilst Evoking A Real Sense Of Belonging For The Tkd Team,” Says Kibble.

The Former Warehouse’S Original Fully-Glazed Light Well Admits A Soft Natural Light To The Core Of The Interior. This, Together With The Existing Full-Height Windows To The Perimeter Walls, Creates A Well-Lit Space With An Open Feel – The Perfect Blank Canvas.

Practice Director Mel Mackenzie Says The Key Challenge Was Creating An Open Collaborative Studio Workplace That Worked Around The Existing Core

Below And Right For The Fit-Out Of Its Modern-Look Offices In An Existing Surry Hills Warehouse, Tanner Kibble Denton Architects Retained The Original Concrete Floor. A Waxed Black Steel Wall Provides A Dramatic Feature Behind The Reception Desk.

Lower Right Glass-Fronted Meeting Rooms Are Designed To Embrace The Connecting Reception Area And Lift Lobby. Elements, Column Grids And Lift Arrival Points.

“It Was Vital To Incorporate A Striking Front Of House, Client Reception And Versatile Meeting Areas.” In Response, The Interior Design Breaks Down The Traditional Visual And Acoustic Separation Of Areas So Clients Get A Sense Of The Greater Working Office.

The Fit-Out Addressed Issues Of Collaboration And Work Productivity Too. This Was Approached By Consolidating Three Separate Floors From The Architects’ Previous Office Environment Into One Integrated Studio On A Single Large Floor.

Overall, The Space Includes Client Meeting Rooms, A Foyer And Reception, Breakout Spaces, The Studio And A Large Area For Team Gatherings. The Spaces Overlap And Are Adaptable For Different Uses.

“Aesthetically, Tkd’S Intention Was To Create A Modern Environment Leveraging The Original Warehouse Fabric Of The Building,” Says Mackenzie. “To Achieve This, Medium Height Partition Walls Were Installed Rather Than Running Floor To Ceiling, Allowing The Original High Ceilings To Feature Throughout.

These Pages Screen Walls In The Tkd Fit-Out Help Retain The Spacious Feel Of The Original Warehouse Environment. Black Services And Lights Contrast The White Walls, Drawing Attention To The Height Of The Spaces.

Left The Original High Ceilings And Perimeter Windows Of The Existing Warehouse Space Played A Key Aesthetic Role In The Repurposing Of The New Offices.

Below Colourful Seating And Existing Windows Overlooking The Tree-Lined Street Give The Staff Cafe A Light, Breezy Feel.

“We Also Retained And Polished The Existing Concrete Floors And Left The New Services Exposed, Setting Some In Black Perforated Metal Cable Runs. The Black Services And Black Light Fittings Lead The Eye Upwards In The High-Ceilinged Rooms, Optimising The Sense Of Space, Visually.”

Recruitment Can Be Complicated, But Two Companies Hoping That Is Not The Case Are Dunelm And Victoria.

Employing Former George At Asda Boss Fiona Lambert As Dunelm’s Product Director (See P14) Is An Intriguing Appointment That Could Bring A Double Bonus To The Homewares Chain.

Maybe You Like Them Too

Leave a Reply

71 − = 67